groene energie

Groene Energie

Milieuvriendelijke oplossingen voor de verwarming, koelen en ventileren van uw woning.

Coussens Sanitair Verwarming is uw partner voor de levering en plaatsing van milieuvriendelijke oplossingen voor de verwarming van uw woning en de productie van sanitair warm water.

We beschikken over de vakkennis en de middelen voor de professionele installatie van warmtepompen bij u thuis. Vandaag installeren we de warmtepompen van oa. Alpha, Innotech en Vaillant.

 

 

1. Warmtepompen

Energiezuinig en volwaardig alternatief voor een traditionele cv-ketel.


Een warmtepomp is een energiezuinig en volwaardig alternatief voor een traditionele cv-ketel. Belangrijk hierbij is dat de woning zeer goed geïsoleerd is. Een warmtepomp kan het best vergeleken worden met een omgekeerde koelkast: warmte wordt onttrokken aan de omgeving: uit de lucht, het water of de bodem. Die warmte wordt vervolgens op een hogere temperatuur gebracht door drukverhoging (door middel van een compressor) en zo in de woning gepompt om de centrale verwarming aan te sturen.

Voordelen

  • Laag energieverbruik: er is enkel een minimum aan elektrische stroom nodig voor de compressor, maar verder wordt de aanwezige warmte uit de natuur benut.
  • Milieuvriendelijk: geen uitstoot van schadelijke stoffen.
  • Gegarandeerd terug verdiend: door het zeer hoge rendement wordt het systeem gegarandeerd terugverdiend.
  • Onderhoud: minder onderhoudskosten dan een traditionele cv-ketel
  • Premie: er is een energiepremie van de Vlaamse Overheid via de netbeheerder van max. € 1700 (afhankelijk van het type).

 

Soorten Warmtepompen

Aarde, water en lucht.

warmtepomp aarde / water

Warmte wordt aan de aarde onttrokken. De warmtepomp verwarmt daarmee het water voor de verwarming.

warmtepomp water / water

De nodige warmte wordt uit grondwater gehaald. De warmtepomp verwarmt daarmee het water voor de verwarming.

warmtepomp lucht / water

Een ventilator zuigt buitenlucht aan die langs de verdamper passeert en afgekoeld wordt. De warmtepomp verwarmt daarmee het water voor de verwarming.

 

 

2. Warmtepompboiler

Warmt water op via de warme lucht

Een warmtepompboiler warmt warm water op via de warme lucht die het onttrekt uit de warme lucht in de woning. Een warmtepompboiler hanteert hetzelfde principe als een warmtepomp; het systeem onttrekt warmte uit de omgevingslucht en vult deze opgewekte energie aan met elektrische energie om zo tot de gewenste temperatuur te komen.
Dit verklaart ook waarom de warmtepompboiler als systeem om warm water te maken zo aan populariteit wint. In vergelijking met een traditionele elektrische boiler verbruiken warmtepompboilers tot wel 3 x minder stroom, en dit ondanks de hogere aanschafprijs van +/- € 2500. De warmtepompboiler is vooral interessant voor wie meer dan 100 liter warm water per dag verbruikt. Hier geldt de regel: hoe hoger het verbruik, des te interessanter een warmtepompboiler voor warm water wordt.

Heeft u een voorliefde voor duurzame energie, maar niet voor zonnepanelen op uw dak? Dan is een warmtepompboiler een interessante oplossing. U bespaart er tot wel 75% mee op uw energiefactuur! Een weldaad voor uw bankrekening en het milieu.
De werking van een warmtepompboiler is eenvoudig te verklaren en is gebaseerd op het principe van een warmtepomp. Net zoals een warmtepomp onttrekt het warmte uit de omgevingslucht. Het aanzuigen van de lucht gebeurt via een ventilatiesysteem dat de aangezogen warme lucht door een warmtewisselaar stuurt gevuld met koelvloeistof. Een compressor drukt het geproduceerde gas samen, waardoor er een hogere temperatuur verkregen wordt.

 

 

3. Zonneboilers en zonnepanelen

Milieuvriendelijke oplossingen voor de productie van ...

zonneboiler

Cousssens is uw partner voor de levering en plaatsing van milieuvriendelijke oplossingen voor de productie van warm water. We beschikken over de vakkennis en de middelen voor de professionele installatie van een zonneboilersysteem bij u thuis. Met het oog op een uitstekende kwaliteit en een hoog rendement hebben we ons gespecialiseerd in de installatie van de Vaillant panelen en Viessmann. Zelfs in een land als België waar de zon niet elke dag schijnt, kan de zon ons voorzien van meer dan de helft van de energie die nodig is voor de verwarming van ons sanitair water. De laatste jaren is de kwaliteit en het rendement van zonneboilers sterk gestegen en de prijs gedaald. Meer en meer gezinnen kiezen dan ook voor een dergelijk systeem in plaats van een traditionele cv-ketel.

Een zonneboiler bestaat uit 3 onderdelen: een zonnecollector, een opslagvat en een naverwarmer. De zonnecollector op het dak vangt het zonlicht op en zet het om in warmte. Deze warmte wordt afgegeven aan een vloeistof die door dunne buisjes stroomt. Deze vloeistof stroomt door een warmtewisselaar in het opslagvat en warmt op die manier het water in het vat op. Omdat de zonneboiler niet altijd voldoende warm water kan leveren, is een naverwarming nodig, meestal met een verwarmingsketel.

Er is een premie van Eandis: € 550/m² met een maximum van € 2750!