Coussens Centrale Verwarming

Centrale Verwarming

Condensatieketels, warmtepompen en zonneboilers, alles is mogelijk...

Als u op zoek bent naar een installateur van centrale verwarming, kan u bij Coussens uit Wielsbeke terecht. Zowel als particulier als professionele gebruiker. Of het nu gaat over het verwarmen van een woning, winkel of fabrieksgebouw: bij ons bent u aan het juiste adres. Zowel de cv-ketel, binnenleidingen, radiatoren, convectoren en/of vloerverwarmingselementen worden door ons voorzien en gemonteerd.
We zijn specialisten op vlak van aardgas, de meest gebruikte brandstof voor centrale verwarming.

Onze ervaring leert ons dat u beter af bent met een degelijke ketel in plaats van de goedkoopste op de markt. Coussens Sanitair en Verwarming plaatst dan ook enkel betrouwbare ketels die hun meerprijs sneller terugverdienen. Niet alleen door de lagere energiefactuur, maar ook door de langere levensduur. Onze installaties zijn bovendien veiliger en efficiënter dan doe-het-zelf installaties. Indien nodig stellen wij een calorieberekening op. Die berekent precies welk vermogen uw verwarmingstoestel moet hebben, alsook het type en de grootte van de boiler aan en het aantal radiatoren.

Daarnaast zorgen wij voor een vakkundige en snelle plaatsing en hebben we uiteraard een eigen interventiedienst voor dringende herstellingen.
Op al onze plaatsingen gelden de gebruikelijke fabrieksgaranties.

 

 

Condensatieketel op gas

Waarom een condensatieketel?

Condensatieketels zijn zodanig ontworpen dat er permanent een belangrijk deel van de waterdamp in de verbrandingsgassen kan condenseren. Zo wordt meer nuttige warmte vrijgemaakt. In vergelijking met een lagetemperatuurketel kan men met een condensatieketel een energiebesparing van ongeveer 10% halen.

Condensatieketels beantwoorden aan de meest strikte vereisten inzake fossiele energiebesparing. Bijna alle cv-ketels die nu geplaatst worden zijn condensatieketels. Een cv-ketel ouder dan 20 jaar vervang je het best door een condensatieketel. Groene energie is ook een optie.

 

 

Vloerverwarming

Waarom vloerverwarming?

Vloerverwarming is een systeem waarbij kunststofleidingen in de vloer warmte afgeven. De stralingswarmte, die voor de meeste mensen aangenamer aanvoelt, wordt door de vloer in de ruimte gebracht. Omdat de luchtvochtigheid beter op peil gehouden wordt is stralingswarmte dan ook gezonder.

Bij vloerverwarming zijn er ook geen radiatoren nodig, m.a.w. de wanden van de ruimte zijn vrij voor gebruik. Vloerverwarming heeft een langere opwarmingstijd dan een systeem met radiatoren.

 

  • Mathieu Coussens Centrale Verwarming 1
  • Mathieu Coussens Centrale Verwarming 2
  • Mathieu Coussens Centrale Verwarming 3
  • Mathieu Coussens Centrale Verwarming 4
  • Mathieu Coussens Centrale Verwarming 5