luchtbehandeling

Luchtbehandeling

Verventa: Verwarmen, koelen en ventileren in 1 systeem!

Wat is Verventa

 

Ventilatiesysteem met hoog rendement warmteterugwinning en geïntegreerde luchtverwarming met zonneregeling. Het allernieuwste complete systeem op de markt voor de lage energiewoning die voldoet aan de huidige ventilatienorm en de woning voorziet van de nodige warmtebehoefte. Het toestel kan op verschillende energiebronnen aangesloten worden dewelke zowel kunnen koelen als verwarmen. Verventa is een nieuw en zeer interessant systeem.

Uniek aan Verventa is dat het systeem toelaat om kamer per kamer de gewenste temperatuur in te stellen zonder dat hiervoor de ventilatie in het gedrang komt. Ook indien er geen warmtevraag is. Het is dus perfect mogelijk om de ouderslaapkamer te ventileren en niet te verwarmen, en de kinderkamer te ventileren en te verwarmen. Het systeem combineert verschillende componenten om tot een totaaloplossing voor het binnenklimaat van de moderne en uiterst goed geïsoleerde woning te komen.

Het systeem bestaat uit een ventilatiesysteem, een luchtbehandelingskast, een gepatenteerd mengsysteem voorzien van regelkleppen, luchtkanalen, een akoestisch dempend terugnamekanaal, thermostaten en een warmtebron.

 

 

Hoe werkt Verventa

 

Logo Verventahoe werkt Verventa?

Via een intelligent systeem in de aanvoerkanalen van de ventilatie kan u de aanvoer van verse lucht – voor ventilatie – en verwarmde lucht – voor verwarming – per kamer regelen. Met dit gepantenteerde mengsysteem kan u bovendien de verwarming uitzetten, zonder dat dit de ventilatie beïnvloedt. Heeft de winterzon uw huis te veel opgewarmd? Geen probleem, uw thermostaat zet uw verwarming gewoon af. Toch opnieuw iets frisser? De verwarming schiet weer in gang en u heeft het onmiddellijk lekker warm.

Bovendien kan u met Verventa de temperatuur van elke kamer apart instellen vanop uw smartphone of tablet. Hoe u verwarmt, dat kiest u zelf. Een gasketel, een warmtepomp, stookolie, alles kan. Indien u een warmtepomp toepast, kan u met uw Verventa-systeem ook koelen. Door de ventilatiekanalen wordt er dan koele lucht verspreid.

 

Verventa Unit

Verventa Kanalen

KANALEN
Voor het Verventa-systeem geïnstalleerd wordt zijn kanalen nodig, verdeeld over de verschillende ruimtes. Die kanalen komen samen bij het Verventa-systeem. De kanalen kunnen ingewerkt worden in de vloer (metaal plaat die moet geïsoleerd worden) of het plafond (met PUR).

 

  • Mathieu Coussens Luchtbehandeling 1
  • Mathieu Coussens Luchtbehandeling 2
  • Mathieu Coussens Luchtbehandeling 3
  • Mathieu Coussens Luchtbehandeling 4
  • Mathieu Coussens Luchtbehandeling 5
  • Mathieu Coussens Luchtbehandeling 6
  • Mathieu Coussens Luchtbehandeling 7

 

 

Ventilatie

Het hoe en waarom

VENTILATIE IS BROODNODIG
Door de gedreven isolatie zijn moderne woningen zo goed als luchtdicht. In elke nieuwbouw moet er daarom een ventilatiesysteem worden geïnstalleerd. Om warmteverlies door ventilatie te beperken, kiest u best voor een ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Dit is immers gunstig voor het E-peil van uw woning.

VERBRUIK EN EPB
Uw verwarming draait alleen wanneer en waar u het nodig heeft. Het Verventa-systeem gebruikt daarnaast enkel zuinige gelijkstroommotoren en beschikt over een geïntegreerd ventilatiesysteem met een warmte-terugwinunit met hoog rendement. Dit alles zorgt voor een performant systeem met een uitstekende EPB-score. Het systeem werd onafhankelijk gekeurd en heeft een EN 308-certificaat.

 

 

Vervanging van luchtketels

Ook voor het vervangen van luchtketels kan u bij ons terecht.

 

  • Mathieu Coussens Vervanging Ketel 1
  • Mathieu Coussens Vervanging Ketel 2
  • Mathieu Coussens Vervanging Ketel 3